UN GRUP D'ARENYS A SARDENYA

   Del 3 al 6 de desembre, un grup d’arenyencs van estar a Sardenya, participant de l’ordenació presbiteral i la primera missa de fra Carlo Frau. Durant aquests dies, van ser acollits per germans del terç orde del convent de caputxins de Sant Ignasi, a Càller. En José Montes, amic de la fraternitat d’Arenys i col·laborador a Caritas i a la catequesi, ens explica l’experiència.

   La meva visita a la comunitat franciscana de Cagliari ha esdevingut per a mi un despertar a l’esperança que els éssers humans podem compartir i donar-nos fraternitat i amor per sobre de la resta de coses. Tots estem sota el mateix braç acollidor que és Jesús i aquest es el veritable missatge que he rebut. Pau, amor i bé envers els altres.

   M’ha resultat un autèntic regal de Déu el conèixer a Cagliari un grup de joves terciaris dintre de la fraternitat franciscana que ens han portat de la mà, i tant al meu fill com a mi ens han fet sentir com a part de la mateixa família, la dels fills de Déu.

   Itàlia es sense cap dubte un nucli molt important per al cristianisme i això es fa palpable tant al convent Franciscà de Sant Ignasi de Laconi, on cada dia s’apropaven molts cristians a pregar i en busca del consol, com a les celebracions religioses que desprenien una gran solemnitat, devoció i fe en Déu.
Em sembla que en els temps actuals en els que vivim envoltats del materialisme i individualisme aquesta devoció i entrega a la fe cristiana és molt necessària per anar plegats cap a un món de solidaritat, respecte, amor i ajuda cap als altres, i principalment als més desfavorits en aquests moments de crisi, tal com va predicar Sant Francesc.

   En resum a Cagliari m’he trobat un grup de gent que són com rius que van a parar a un gran oceà que és Déu i allà comparteixen el seu amor als altres i les ensenyances de l’evangeli. Mai no oblidaré el meu viatge a Sardenya, és més, estic segur que aquest ha estat el meu primer gran pas del camí que m’ha de portar fins a Jesús.

Vida Franciscana