ENTRADA AL NOVICIAT (17 setembre 2008)

ENTRADA AL NOVICIAT (17 setembre 2008)
Començament de la celebració

ENTRADA AL NOVICIAT (17 setembre 2008)
Fra Jacint entrega la Regla a en Felipe

   El 17 de setembre, dia en que els franciscans celebrem l’estigmatització de sant Francesc, aquella experiència mística del Mont Alverna en que el sant “transportat per l’ardor del seus desigs” de configuració al Crist crucificat, experimentà una joia immensa barrejada amb un profund dolor de compassió, el nostre germà Felipe Ramírez ha celebrat la seva entrada al Noviciat, al convent d’Arenys de Mar. En Felipe, natural de Medellín (Colòmbia), és assistent social i treballava en ambients molt pobres i marginats. Feia molt temps que coneixia a Sant Francesc, de fet, va anar a col·legi amb els franciscans, i ara, després d’un any amb nosaltres, ha decidit fer aquest pas, junt amb el discerniment de la fraternitat.

   El Noviciat, tal com ens deia fra Jacint Duran en l’homilia, és un temps d’aturada, per aprofundir en el coneixement de Jesús i en el propi, i sobretot, per transformar els nostres criteris i reaccions en els del Sermó de la Muntanya. És una escola, que dura tota la vida, per aprendre, en fraternitat, la no violència, la mansuetud i la paciència de Jesús en les relacions amb els altres.

   El noviciat també és un temps privilegiat per aprofundir en la pròpia experiència d’oració i de silenci, de lectura i assaboriment de la Paraula de Déu, per aprendre a conèixer el llenguatge i les inspiracions de l’Esperit Sant.
Felicitats, Felipe! I endavant!
ENTRADA AL NOVICIAT (17 setembre 2008)
Abraçada de benvinguda de la fraternitat
Vida Franciscana