PELEGRINANTGE A ASSÍS (Pasqua 2004)
Pregrinatge a Assís
    Del 12 al 22 d’abril un grup de frares de la Província realitzaren Exercicis Espirituals en Pelegrinatge als Llocs Franciscans. Muntats en sendes furgonetes feren nit, magníficament acollits pels frares italians, al convent de Finale
    

    Ligure, a prop de Gènova. Arribats a Assís, s’hostatjaren a la casa d’acollida de l’orde anomenada Domus Laetitiae.

     Cada dia se situaven en un lloc significatiu de la vida de Sant Francesc. Allà els germans Josep Manuel Vallejo o Lluís Arrom introduïen al tema d’oració del dia i després dedicaven una ampla estona al silenci. Més tard el germà Pere Arrufat els introduïa a la visita del lloc. D’aquesta forma fruïren de l’encant i la simplicitat de Sant Damià, la Porciúncula, Camerino, Le Carceri, Sacro Convento, Sant Giacomo de Murorrupto, Greccio, Fonte Colombo, La Foresta, Le Celle de Cortona i La Verna. Fou molt emocionant celebrar l’eucaristia a la capella de les Llagues a La Verna, a la del Naixement de Greccio, al Sepulcre de Sant Francesc, a Le Carceri, a la capella del bressol de l’orde a Camerino…A la tarda, les vespres cantades sovint les celebraren amb els frares de Sant Damià. Un moment especialment emotiu fou la renovació de la professió de fra Pere Rossell a la capella de sant Francesc de Fontecolombo, lloc on fou redactada la Regla Franciscana.
Tot plegat, una experiència renovadora i vitalitzadora per als frares que hi participaren que ha deixat molt bon regust i desig de capbussar-se de nou en els escrits de Francesc i Clara.

Pregrinatge a Assís
Pàgina inicial Vida Franciscana