PELEGRINACIÓ DE L'ORDE FRANCISCÀ SEGLAR DE CATALUNYA A TARRAGONA
(10 gener 2009)
ROMIATGE A TARRAGONA DE FRANCISCANS SEGLARS

   El passat dia deu de gener anàrem a Tarragona amb motiu de l’any jubilar una bona colla de franciscans seglars de les fraternitats de Pompeia, Granollers, Badalona, Sabadell-Sant Antoni i Sarrià, que tinguérem com a excel·lent guia i amfitrió  en Josep Ramon Badia de la fraternitat tarragonina.

   Aquestes peregrinacions sempre són de molt bon fer, però el fet d’anar a una ciutat tan bella i amb tanta història i l’acollida tan fraternal d’en Josep Ramon la feren, certament, fascinant.

PELEGRINACIÓ DE L'ORDE FRANCISCÀ SEGLAR DE CATALUNYA A TARRAGONA

   A la catedral celebràrem l’Eucaristia que presidí el bisbe Jaume Pujol el qual al final conversà amb els peregrins que volgueren i es deixà fotografiar amb qui va voler. Nosaltres ho aprofitàrem i ens digué que érem el tresor de l’Església. Des d’aquestes ratlles agraïm la seva caritat. Tot seguit anàrem a l’amfiteatre, al lloc on foren martiritzats Sant Fructuós i els seus diaques, i entre tres lectors, llegirem les actes de martiri. Un feia de narrador, un altre de Fructuós i un tercer lector llegia el que deien els altres personatges, igual com es fa amb la Passió de Jesús Diumenge de rams i Divendres Sant.

   Dinàrem entre romanalles romanes i havent dinat, en un ambient molt alegre i fraternal, divagàrem pel carrers de Tarragona, fins que l’horari del tren ens ho permeté.

   En acabar la jornada tothom estava molt content i amb moltes ganes de tornar-nos a trobar en un ambient similar. Per fer-ho qualsevol motiu pot ser bo. I segur que tothom guardarà per sempre en el seu cor les vivències d’aquella tan bella, fraternal i joiosa jornada.

Joan-Antoni Paloma
Fraternitat de Sarrià

Fraternitat Franciscana Seglar