Traspàs de fra Marcel Fondevila i Gualter, caputxí

El dissabte 30 de juliol, ha conclòs el seu pelegrinatge per aquest món. Ha estat cridat a la Casa del Pare després d’uns setmanes de dolors i d’incerteses pel que fa a la seva salut.

image002El primer símptoma de la crisi va ser un ictus cerebral produït, segons sembla, per arítmia. Cal recordar que fa 15 anys li van extreure l’únic ronyó que tenia des de naixença, i que estava afectat de càncer. Després de 5 anys de dura diàlisi, assumits amb una disciplina exemplar, va sofrir un infart cardíac que va requerir intervenció quirúrgica.

Malgrat tot això, ell ha seguit sempre i en tot el ritme de la fraternitat, fent molts serveis com: hores de porteria, assistent de la nostra residència d’avis “Assís”, de sant Quirze del Vallès (dues misses setmanals i les celebracions habituals de Nadal i Setmana Santa, etc.), col·laborador del que fou el SSIM, capellà habitual de les Religioses de Maria Immaculada, ajudant en l’economia de la casa, etc.

Ordenat sacerdot als 24 anys, l’any 1960, fou enviat a les “Missions” caputxinimage006es d’Amèrica a Colòmbia (Andes i Amazones) i a Mèxic. En total uns 40 anys, esmerçant moltes energies en la pastoral i sovint amb la responsabilitat de rector de parròquia. A tot arreu ha deixat el record agraït de persona senzilla i servicial, amb un cert caràcter de persona muntanyenca (era fill de Rialb de la Noguerua Pallaresa), que parlava “clar i català”.

El seu enterrament: dia 1 d’agost d’aquest any 2016, al convent de Pompeia (Diagonal 450), a les 11 del matí.

Que ara descansi en el Senyor, com a servent bo i fidel.

image004