PRESENTACIÓ DE CEDRE (21 de maig)
01
02

 

   El dimecres 21 de maig va tenir lloc als locals de Pompeia la presentació de CEDRE, entitat al servei de la rehabilitació dels presos. Tres dels seus voluntaris, la Queca Marquer, el Carles Fontanella i el Miquel Pongiluppi van ser els encarregats d’explicar el projecte.

   Van començar la seva intervenció fent una panoràmica de la situació actual del món penitenciari a Catalunya, dels tòpics sobre les presons que circulen per la ciutadania, dels factors que ajuden i els que dificulten la rehabilitació dels presos, de la importància de les “3 A” en el procés de reinserció (acceptació, acompanyament i autoajuda), i de propostes de millora del sistema penitenciari.
Seguidament, van explicar l’origen de CEDRE, l’any 2000, la seva vinculació a la comunitat dels Caputxins de Sarrià i les línies d’actuació en les que hi treballen: el voluntariat de presons, el pis d’acollida “La Caseta” i les sortides “Respirafons”.

   En les visites que fan cada diumenge als joves interns en la presó de joves de Quatre Camins, hi ha espai per a la reflexió i per al joc. En les sortides “Respirafons” que organitzen un cop al mes, es dóna l’oportunitat als joves interns de sortir d’excursió acompanyats d’un grup de voluntaris. I, a “La Caseta”, petit habitacle cedit pels Caputxins de Sarrià, s’acull 6 joves d’entre 18 i 30 anys procedents de centres penitenciaris o del món de l’exclusió social, amb l’objectiu d’ajudar-los en la seva reinserció.
La Queca, el Carles i el Miquel van remarcar que amb la rehabilitació dels presos tots hi sortim guanyant.
Per a més informació de l’entitat i col·laboracions podeu adreçar-vos a: http://www.cedre.cat

Tornar a CEDRE
Caputxins de Sarrià