CONGRÉS SOBRE EL POSTNOVICIAT. Assís setembre 2004
CONGRÉS SOBRE EL POSTNOVICIAT

     Del 5 al 25 de setembre, els germans Antoni Morales i Eduard Rey hem estat a Assís participant en un Congrés sobre el Postnoviciat amb 105 frares d’arreu del món. Formàvem part de la delegació de la Conferència Ibérica de Caputxins , juntament amb els germans Domingo Añó, de València, i Fernando Rodríguez, d’Andalusia. Allà ens vam trobar amb un altre frare de la nostra província: en Miquel Ijurco, que venia de Costa Rica.

     Van ser tres setmanes bastant intenses de reunions i conferències, amb una proposta final de document que ara han d’acabar de perfilar en el Definitori General. El treball es feia per grups lingüístics. Nosaltres estàvem en el de parla castellana, amb germans d’Amèrica Llatina. El diàleg en el grup va ser molt ric i d’una gran franquesa. Les conferències, gairebé totes durant la segona setmana, van anar tractant diversos punts al voltant del tema de la formació. Es troben totes a la pàgina web de l’orde. http://www.ofmcap.org/es/formazionepostnoviciato.htm

     El Congrés es celebrava a la Domus Pacis, un centre de convencions que els franciscans tenen al costat de la Basílica de Santa Maria dels Àngels. Això ens permetia fer escapades sovint cap a la Porciúncola, però ens mantenia una mica allunyats del nucli antic d’Assís. Calia aprofitar els vespres o el moment de descans havent dinat per fer-hi visites llampec.

      El diumenge 12 de setembre vam anar a Camerino, on vam celebrar l’eucaristia, i a les coves de Frassassi, que són enormes i d’una bellesa extraordinària. El cap de setmana següent ens el van deixar lliure tot sencer, i alguns van aprofitar per anar a La Verna. Per a altres, van ser els dies de passejar per Assís amb una mica de calma. Nosaltres vam assistir a la representació d’un musical sobre sant Francesc al Teatre Municipal d’Assís el dissabte al vespre.
Conviure amb frares de tot el món ha estat una gran experiència. Malgrat totes les diferències culturals i de mentalitat, vam poder comprovar que tots respirem un aire molt semblant.

CONGRÉS SOBRE EL POSTNOVICIAT

FOTOGRAFIES