CELEBRACIÓ 25 ANYS GRUPS DE DIÀLEG I PREGÀRIA

   Sota una gran i ondulant xarxa blava que penjava del sostre i en la qual hi havia enganxades les siluetes d’uns pans i d’uns peixos, il·luminats per un sol  tènuement filtrat per uns acolorits vitralls de paper, acompanyats per uns coralls vermells, els assistents a la festa van viure unes hores de joia en una sala del Convent dels Frares Caputxins d’Arenys de Mar.

   L’ambientació de caire mariner pretenia donar un significat a l’acte: D’entrada, la xarxa volia simbolitzar que tots els membres que formen l’Església, dins els Grups de Diàleg i Pregària, viuen interrelacionats. Els pans i els peixos, sobre els quals hi havia escrits diferents noms de temes que s’han anat treballant durant els vint-i-cinc anys, volia fer present la multiplicació de les bones accions, en aquest cas afavorida per la pregària i la reflexió en els grups.  Els coralls, tal i com ho fan ells en el seu hàbitat,  convidaven els assistents a embellir i purificar l’entorn per on es mouen a la vida diària. Finalment, el fet d’estar situats en un suposat fons marí, volia significar que, en la profunditat de cada persona  hi ha moments de dubte, de por,... Però en aquesta foscor Déu s’hi fa present en forma de llum, una llum que entra en les aigües profundes filtrada, en aquesta ocasió, per imatges de Jesús, de Maria, de Sant Francesc que s’endevinaven en els vitralls de les finestres.


   En aquest marc va transcórrer la jornada. L’acte començà amb una pregària i continuà amb
una xerrada de fra Jacint Duran, en què, després de fer una ressenya històrica dels grups, parlar de la necessitat de purificar l’Església des de dins,  convidà tothom a ser segadors, pescadors i pastors. Posteriorment, diverses persones laiques de diferents grups van compartir el seu testimoni. La jornada va seguir amb l’audició del Magnificat de J.S. Bach amb uns comentaris de la Daniela Turull que ens descriví meravellosament la unitat entre l’expressió musical i el contingut de cada estrofa del càntic. El matí va continuar amb la celebració de l’Eucaristia i acabà amb un dinar de germanor. Posteriorment, una sobretaula lúdica conduïda pel Pep Parra que havia musicat per a l’ocasió uns textos de sant Francesc, introduïts per fra Josep Manuel, va posar fi a una festa ben viscuda per tots.