CONFERÈNCIA A LA FACULTAT DE TEOLOGIA 5 març 2014

CONFERÈNCIA A LA FACULTAT DE TEOLOGIA 5 març 2014
CONFERÈNCIA A LA FACULTAT DE TEOLOGIA 5 març 2014
CONFERÈNCIA A LA FACULTAT DE TEOLOGIA 5 març 2014
CONFERÈNCIA A LA FACULTAT DE TEOLOGIA 5 març 2014

   El dimecres 5 de març vàrem celebrar la conferència que organitza cada any la Família Franciscana a la Facultat de Teologia. El tema, atenent la propera celebració dels 700 anys de la mort de Ramon Llull (2016), fou «El cercle de la saviesa: Ramon Llull i la mística sapiencial», a càrrec del Dr. Joan Andreu Alcina, professor de Teologia Sistemàtica al Centre d’Estudis Teològics de Mallorca i d’Història del Pensament Contemporani a la Facultat de Periodisme. El Dr. Alcina es va doctorar en Filosofia amb un tesi sobre la idea de Déu en Zubiri i en Teologia amb una tesi sobre Ramon Llull.

   L’assistència va ser molt concorreguda, amb la presència de diversos professors de la Facultat, alumnes i membres de la Família Franciscana. La conferència va començar acotant el que s’entén per mística, precisant que és una dimensió constitutiva de la persona humana i que demana una antropologia unitària de cos, raó i esperit. Va parlar del llenguatge místic com a simbòlic i performatiu, que realitza allò que diu, que transforma i que ens permet un coneixement amorós de la realitat, tot i que inefable. L’autor situa a Llull com un gran místic que intenta convertir la seva experiència en una gramàtica teològica per poder dialogar amb les altres religions monoteistes i amb els pagans, de manera que, entenent la grandesa i la bonesa de Déu Trinitari, puguin convertir-se. També va parlar que a la Transcendència sols es pot arribar per la Immanència i que tots dos estan íntimament relacionats.

   En acabar, el degà anuncià els actes que s’estan preparant per celebrar els 700 anys de la mort de Ramon Llull: dos Congressos Internacionals (a Palma i a Barcelona), exposicions, llibres, experiències artístiques, i va parlar de la possible canonització al 2016.

[+] notícies
Cartell