NEIX CATRELIGIÓ A L'AULA, UN WEB D'ACTUALITAT RELIGIOSA
AL SERVEI DE LES ESCOLES

Anar al web

 

http://www.catalunyareligio.cat/aula


    La publicació ordena la informació per cursos i en relació als temes del currículum de l’assignatura de religió.

   En marxa el primer espai d’internet d’actualitat religiosa al servei de les escoles i de la comunitat educativa. Aquest dilluns ha nascut CatReligió a l’Aula, un espai de recursos digitals d’actualitat per facilitar el tractament dels aspectes vinculats a la Religió en els centres d’educació secundària. Aquest nou servei és una iniciativa de CatalunyaReligió amb el suport de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) i el patrocini d’Editorial Casals.

   CatReligió a l’Aula ofereix un índex de fàcil accés a continguts informatius actuals -de producció pròpia o recollits de tota la xarxa pel portal CatalunyaReligió- i els presenta ordenats per cursos en relació als temes del currículum de l’assignatura de religió. És un servei que pot utilitzar el professorat de Religió, però també és útil per a tota la comunitat educativa (direcció de centres educatius, docents de l’àmbit humanístic, editorials...) quan tracta temes en què apareix el fet religiós. També és un instrument pràctic per a activitats de formació no reglada com la catequesi o els grups de reflexió cristiana que volen confrontar aspectes vinculats a la fe amb l’actualitat informativa.

   El format digital d’aquest servei el fa especialment adient per ser utilitzat amb alumnes i joves habituats a l’entorn virtual. També facilita la visualització del fet religiós de forma vivencial i actual, de manera que els alumnes s’insereixen en la realitat eclesial i religiosa més propera des de la pluralitat de recursos (articles propis, recull de premsa, opinió, video-blocs, cançó popular contemporània, còmics, etc...) i des de la pluralitat de carismes, persones i institucions.

   CatReligió a l’Aula és el primer lloc web d’aquestes característiques que promou que la “in-formació” també sigui “formació”. Alhora, és capdavanter en l’àmbit educatiu català, ja que l’assignatura de Religió pot disposar dels recursos TIC actualitzats de forma periòdica.

   El format de CatReligió a l’Aula es basa en una selecció dels continguts presentada segons la temàtica proposada pel currículum de Religió i en un ordre cronològic invers. En forma d’arbre de continguts, s’hi accedeix per cursos i, dins de cada curs, es poden anar filtrant els continguts seleccionats segons els temes del currículum. D’aquesta manera, en cada tema es proposen notícies o recursos digitals actualitzats permanentment per fer els temes més actuals i propers als alumnes.

   CatReligió a l’Aula també ofereix un butlletí digital periòdic adreçat als docents per estar informats de les novetats d’aquest servei i rebre les propostes dels recursos més significatius que s’hi han incorporat recentment. Tots els serveis són gratuïts.

   El projecte està coordinat per Eloi Aran, arquitecte, llicenciat en Ciències Eclesiàstiques per la Facultat de Teologia de Catalunya i màster Universitari en Formació de Professorat de Secundària en especialitat de tecnologia. És professor de Religió al Col·legi Lestonnac de Barcelona, professor de l’ISCREB i de l’IREL i col·laborador de la FECC. Ha estat una de les primeres persones a Catalunya a utilitzar els recursos telemàtics en la formació i com a instrument de pastoral.

   CatReligió a l’Aula s’inclou dins del portal d’actualitat religiosa CatalunyaReligió.cat, que des del 2009 presenta i recull l’actualitat informativa a la xarxa vinculada a la informació religiosa. El portal és una iniciativa que compta amb el suport i el patrocini de les principals ordes religioses de Catalunya i de diverses entitats diocesanes.

http://catalunyareligio.cat/articles/39169

[+] notícies