CONFERÈNCIA A CÀRREC DEL CARDENAL CARLOS AMIGO VALLEJO (21 març)

CONFERÈNCIA A CÀRREC DEL CARDENAL CARLOS AMIGO VALLEJO (21 març)

   El 21 de març, organitzat per la Família Franciscana de Catalunya i la Facultat de Teologia, el Cardenal Carlos Amigo Vallejo va pronunciar una conferència sobre el tema “La presència cristiana al Marroc”. Obrí l’acte Mn. Armand Puig, Degà de la Facultat i presentà el ponent Fra Juan Antonio Adánez, OfmConv, President de la Família Franciscana.

   El cardenal Amigo,va néixer al 1934 a Medina de Rioseco (Valladolid). Va començar els estudis de Medicina, però els va abandonar peCONFERÈNCIA A CÀRREC DEL CARDENAL CARLOS AMIGO VALLEJO (21 març)r ingressar a l'Orde dels Germans Menors Franciscans. Va estudiar Filosofia a Roma i Psicologia a Madrid.

   A banda de diversos càrrecs de responsabilitat a l’Església d’Espanya i al Vaticà, ha estat Arquebisbe de Tànger (1973-1982) i de Sevilla (1982-2009) i actualment és President de la Comissió Episcopal de Missions.

   És autor de nombroses cartes, articles i llibres (més de 30). Especialment destaquem un titulat “Cristians i Musulmans” que té a veure amb tema de la conferència.

   En la seva dissertació va fer una presentació general de l’Islam en l’actualitat, ressaltant la seva gran complexitat i les grans diferències existents entre sunnites, xiïtes i els diversos països -Líbia, Tunísia, Marroc, Egipte, Síria...- on està implantat.
CONFERÈNCIA A CÀRREC DEL CARDENAL CARLOS AMIGO VALLEJO (21 març)
   També va fer una reflexió sobre les dificultats d’integració en la cultura europea i la legitimitat de l’obligació d’integrar-se, deixant d’ésser el que hom és. Insistí llargament en les condicions d’un adequat diàleg interreligiós, que implica acceptar l’altre en el que és, sense dissimular la pròpia identitat, acceptar les diferències com un enriquiment, pregar plegats i partir de la convivència quotidiana i el diàleg de la vida.

   Després feu un breu repàs de la presència franciscana al Marroc des del segle XIII, i explicà testimonis molt bonics de religioses cristianes atenent a malaltes musulmanes, ressaltant el testimoni de l’amor com a actitud bàsica dels cristians al Marroc, donat que les conversions estan prohibides per les lleis civils.

   Es va obrir un torn de preguntes en el que van intervenir alguns dels assistents que omplien l’Aula Magna de la Facultat.

   
[+] notícies
Cartell anunciador