PEL.LÍCULA RECOMANADA: CARTAS A DIOS d'Eric-Emmanuel Schmitt

   Cartas a Dios és el títol de la nova pel·lícula de Eric-Emmanuel Schmitt, prolífic escriptor, guionista de teatre i director de cinema, que s'estrenarà a casa nostra el pròxim 15 d'abril.

   És una adaptació de la seva novel·laOscar et la dame rose, on explica la commovedora història d'Óscar, un nen de 10 anys, que pateix una malaltia terminal. Ni els metges ni els seus pares s'atreveixen a explicar-li la veritat, L’única persona que ho fa és “la dame rose”, dona amable i imaginativa, que li suggereix aquest joc: viure com si cada dia fossin 10 anys de la seva vida i escriure-li a Déu cada dia una carta on li expliqui la seva experiència i li demani una cosa.

   A Barcelona, durant la Setmana de Cinema Espiritual del mes de novembre passat, ja es va poder veure aquesta pel·lícula. El passat 29 de març es va fer una pre-estrena al cinema Alexandra amb la presència del mateix director Eric-Emmanuel Schmitt.
Durant la seva intervenció va dir que ha volgut explicar la història d’un nen malalt que pateix perquè està sol. Una solitud que li ve imposada per les mentides dels qui l’envolten. Fer la pel·lícula li ha permès aprofundir més en la figura de la dame rose. Als hospitals de França, les dones que fan de voluntàries cuidant els nens, van vestides de color rosa (per diferenciar-les de les infermeres) i això explica el nom del film en versió original. La dame rose al llarg de  la pel·lícula es transforma a través de la seva relació amb el nen i treu una generositat que tenia amagada, servint-se del poder de la imaginació. Una mateixa vida, dolorosa i trista, pot prendre una altra dimensió gràcies a la imaginació.

PEL.LÍCULA RECOMANADA: CARTAS A DIOS
   Els temes que tracta són d’una gran transcendència: Déu, la mort, l’amor, la fugacitat del temps..., tractats de la manera que ens té acostumats Schmitt, en forma molt profunda i, a la vegada, molt planera i entenedora.
[+] notícies
Comentari d'en Peio Sánchez
Entrevista a Eric-Emmanuel Schmitt