PRESENTACIÓ D'UN NOU LLIBRE DE FRA VALENTÍ DE MANRESA

Presentació del llibre ELS CAPUTXINS I LES HERBES REMEIERES
De Fra Valentí Serra
Editorial Mediterrrània

   El passat dimarts dia 13, festivitat de Santa Llúcia,  tingué lloc al Convent de Sarrià, amb molt èxit de convocatòria,  la presentació del nou  llibre de Fra Valentí.

   En aquest nou volum, Fra Valentí ha fet una tria de receptes pròpies de la tradició franciscano-caputxina juntament amb un recull de les herbes remeieres més emprades en la praxi quotidiana dels antics infermers caputxins.

   Fra Josep Manuel Vallejo obrí l’acte donant la benvinguda en nom dels Caputxins de Sarrià i  presentant els participants.

PRESENTACIÓ D'UN NOU LLIBRE DE FRA VALENTÍ DE MANRESA
PRESENTACIÓ D'UN NOU LLIBRE DE FRA VALENTÍ DE MANRESA

   Primer parlà Miquel Ylla-Català, farmacèutic de la Reial Acadèmia de Farmàcia i autor del pròleg del llibre.  De la seva intervenció podríem destacar aquesta frase introductòria: “...és del tot lògic que l’home que vol respondre a la crida de Déu i a l’exigència de seguiment de Jesús de Natzaret es preocupi per extreure de la natura tot allò que pot beneficiar els altres...”

   Destacà el fet  que els seguidors de Sant Francesc sempre han estat molt sensibles a l’ajuda del germà necessitat. L’arribada del frares menors caputxins a Catalunya el segle XVI es féu seguint unes normes de pobresa i austeritat, però que no impedien el servei als pobres i als malats. Al voltant dels convents  sempre hi havia hortes on era habitual el conreu de plantes remeieres.

   Tot animant-nos a llegir el llibre, va afirmar que Fra Valentí ha estat coherent i didàctic en aquesta obra.

PRESENTACIÓ D'UN NOU LLIBRE DE FRA VALENTÍ DE MANRESA
PRESENTACIÓ D'UN NOU LLIBRE DE FRA VALENTÍ DE MANRESA

   A continuació parlà el Doctor Ferran Oller, apotecari de les Corts. Durant la seva intervenció va voler ressaltar la vigència de l’ús de les plantes medicinals i alhora la seva complexitat.  Començà explicant la relació que sempre hi ha hagut entre el farmacèutic i les plantes medicinals. Parlà dels fitofàrmacs (medicaments que tenen  plantes o derivats com principis actius) i ens aclarí conceptes referents a la seva qualitat, seguretat i eficàcia.

   Fra Valentí agraí les intervencions dels presentadors i l’assistència de públic. Es referí a l’Atri dels Gentils. Segons ell, aquesta iniciativa de Benet XVI  per promoure el diàleg entre creients i no creients encaixa perfectament amb la publicació d’aquest llibre ja que parla de temes que no són directament confessionals. Fra Valentí també ho veu com una manera d’evangelitzar.

   Per acabar l’acte, s’oferí als assistents un ramat d’herbes remeieres que tenien la particularitat d’haver estat collides especialment per a aquest acte.

 


[+] notícies