PRESENTACIÓ DEL LLIBRE: CUINA CAPUTXINA (17 maig 2010)

   El passat dilluns 17 de maig, la sala gòtica de la basílica de la Concepció s’omplí de gom a gom per escoltar la presentació del llibre de Fra Valentí Serra: La Cuina Caputxina. Les pitances dels frares.

   El Dr. Ramon Corts, rector de la Basílica, obrí l’acte tot presentant els encarregats de glossar l’obra.
Primer parlà la Dra. Maria-Àngels Pérez-Samper, catedràtica d'història moderna de la Universitat de Barcelona (especialista en història de l'alimentació), qui després de recordar el pas de Fra Valentí  per les seves aules i les vinculacions culturals que han mantingut, tractà de la manera caputxina d’entendre la cuina, el valor i interès de les receptes editades. Va ressaltar l'aportació a la història de la vida quotidiana.

   A continuació Fra Cinto Duran, ministre provincial dels caputxins, va dir que la cuina és una escola d’humanitat ja que la cuina pot ser mestra per a la vida. Reflexionà sobre la paradoxa que hi ha entre l’austeritat i el bon menjar puntualitzant que no tenen perquè ser excloents. Ens va fer adonar que, dins els convents, les esglésies i els refectoris tenen moltes similituds, arquitectònicament parlant. Ens convidà a llegir aquest llibre, fàcil de llegir però que toca la fibra profunda de la nostra fe i de la nostra forma de vida.
Seguidament el  Dr. Ramon Corts comentà les seves sensacions al llegir el llibre valorant-lo com una forma més d’expressió de la cultura.

   Per acabar, Fra Valentí va agrair la presència de tanta gent tot convidant a tothom a baixar al claustre i tastar la tradicional coca caputxina amb mistela del país.

   Tots els assistents varem tenir ocasió de comprovar lo “boníssima” que estava i a més vam poder compartir una estona de convivència fraterna.

   

Entrevista
Veure cartell
Veure llibre