TRASLLAT DE LES DESPULLES DEL CARDENAL VIVES I TUTÓ

   Tal com estava anunciat, l'últim cap de setmana de febrer les restes del cardenal Vives i Tutó van trobar finalment el seu lloc de repòs a Sant Andreu de Llavaneras, el seu poble natal.

   El primer acte que es va celebrar va ser la conferència de fra Valentí Serra de Manresa, a la sala de plens de l'ajuntament de Llavaneras, sobre la figura del cardenal Vives, divendres 26 de febrer al vespre.

   L'acompanyaven a la taula fra Jacint Duran, ministre provincial, i el senyor alcalde de Llavaneras.

   L'endemà, a primera hora de la tarda, una delegació de Llavaneras presidida pel rector i l'alcalde van traslladar-se al nostre convent d'Arenys de Mar per emportar-se'n l'urna amb les despulles. A la cripta del convent van fer una pregària juntament amb els frares. Un cop a Llavaneras, fra Eduard Rey i fra Mateu Sanclimens foren els encarregats d'entrar l'urna a la sala de plens, on l'esperaven un bon grup de familiars del cardenal.

   Diumenge al matí fra Valentí Serra i fra Pere Cardona es cuidaren de portar les restes des de l'ajuntament fins a la parròquia, precedits per una banda de música i seguits per molta gent que assistia a la celebració.
A la porta de la parròquia, van ser rebuts pel cardenal de Barcelona, juntament amb diversos concelebrants. Acte seguit es va celebrar ñ'eucaristia, al terme de la qual l'urna del cardenal Vives fou dipositada en el sepulcre que tenia preparat ja de molt de temps a la capella del Santíssim. L'acte es va cloure amb alguns parlaments al carrer, una ballada de sardanes i un abundant pica-pica.

   S'ha acomplert així un somni que la gent de Llavaneras havien tingut ja fa molts anys, el de veure el "seu" (i "nostre") cardenal reposant en el mateix poble que, fa més de cent-cinquanta anys, el va veure néixer.
[+] notícies