UNIFICACIÓ DE LES VICEPROVÍNCIES DE MÈXIC I TEXAS

   El dia 3 de març, a la casa dels germans maristes de Tlalpan (Ciutat de Mèxic), es va erigir oficialment la nova viceprovíncia de caputxins de Mèxic i Texas. Aquestes dues circumscripcions, depenents de la Província caputxina de Navarra, ja feia temps que compartien la formació i preparaven el camí per començar a caminar plegades. El dia abans es va celebrar una eucaristia amb tots els germans de la nova viceprovíncia a la basílica de la Mare de Déu de Guadalupe, que en serà la patrona.

   La presència dels caputxins a Mèxic va ser iniciada pels caputxins catalans, i per aquest motiu vam assistir a les celebracions fra Marcel Fondevila, que havia estat durant quinze anys vicari de la parròquia de Las Águilas a Ciutat de Mèxic i ecònom de la viceprovíncia de Mèxic, i fra Eduard Rey, definidor de la província de Catalunya, en representació del ministre provincial.

UNIFICACIÓ DE LES VICEPROVÍNCIES DE MÈXIC I TEXAS


   L'acolliment dels germans de Mèxic i Texas va ser excel·lent, i vam poder comprovar per molts detalls que la nostra presència era esperada i agraïda. També vam tenir l'alegria de veure que està ben viu el record de molts germans nostres que han treballat a Mèxic amb constància i il·lusió, com és ara fra Sebastià Ibars (actualment resident a Pompeia), que va fer un treball ingent amb els més de setanta monestirs de caputxines que hi ha al país, i els ja traspassats fra Antoni Pera, durant força temps rector de la parròquia de Las Águilas, i fra Francesc Jiménez, fundador d'un institut de franciscanisme i predicador molt estimat per tothom.

   Com a complement d'aquesta informació, us oferim l'enllaç a les cròniques que han aparegut a la web oficial del nostre orde i en el blog de fra Carlos A. Novoa, definidor general, i a la web de la viceprovíncia de Mèxic.

[+] notícies