PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE FRA VALENTÍ SERRA DE MANRESA

Aportació dels framenors caputxins a la cultura catalana:
des de la fundació a la guerra civil (1578-1936)

   Malgrat la pluja, el passat 31 de març, l’Aula Magna de la Facultat de Teologia s’omplí de gom a gom durant la presentació del llibre de fra Valentí Serra.
El Dr. Joan Ferrer glossà l’obra, ressaltant el fet que l’autor s’ha endinsat en la vida dels frares rescatant de l’arxiu veritables “perles”. Destacà que és un llibre que dóna testimoni, entre altres, del fabulós paper dels frares caputxins en favor de la pau social i com a defensors de la llengua catalana.
El Dr. Joan Bada (autor del pròleg) veu en els llibres publicats per fra Valentí (aquest és el setè)  l’arbre de la història dels Caputxins de Catalunya. Arbre nascut de la llavor de Fra Basili de Rubí. Destacà la importància que té fer la història del propi orde i el molt que representa aquest llibre per mantenir viva la memòria històrica.

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE FRA VALENTÍ SERRA DE MANRESA PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE FRA VALENTÍ SERRA DE MANRESA

   Fra Cinto Duran va voler deixar clar que Fra Valentí és escriptor però que viu intensament la seva vocació de frare fidel a la regla i la vida de St. Francesc: fraternitat, treball manual, pastoral... Parlant del llibre va dir que Fra Valentí ha inclòs tota mena de frares: filòsofs, missioners, historiadors, cuiners, pessebristes, hortolans..... Matisà que no es tracta de cantar la glòria i l’honor dels frares, això seria absurd, el que pretén és obrir el tresor de la memòria col·lectiva i així aprendre de l’experiència dels altres. En un moment com l’actual en el que necessitem referents, el llibre pot ajudar a tenir-los, no per repetir-los sinó per crear i continuar.

   Fra Valentí va tenir paraules d’agraïment per a tothom. Va avançar que aviat es publicarà un llibre sobre la cuina dels frares caputxins.

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE FRA VALENTÍ SERRA DE MANRESA PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE FRA VALENTÍ SERRA DE MANRESA

   Tancà l’acte el degà de la Facultat de Teologia, Dr. Armand Puig, tot ressaltant la importància que te la recerca per tal de recuperar l’ànima de la societat en que vivim. Afirmà que aquesta recerca es nodreix de la competència però a la vegada d’una humanitat profunda i un coratge i tenacitat sense els quals no es faria mai res.

   Aprofitem per felicitar en Valentí per aquesta nova aportació.

[+] notícies