TERCIARIS D'ARENYS A PERPINYÀ

   El dimecres 12 de novembre, els germans Glòria, Eudald, Montserrat, Jordi i Carme, d'Arenys de Mar, amb els frares Eduard i Juan Felipe, ens vam trobar amb la fraternitat franciscana seglar de Perpinyà. El contacte amb ells va venir a través de les ermitanes de Maria, de Sant Joan de l'Albera, amb les quals els germans Eudald i Montserrat sovint fan recés.

   Vam sortir d'Arenys a les onze del matí, i ens dirigírem en primer lloc al monestir de les ermitanes, on vam ser molt ben acollits pel mossèn i per la germana Montserrat, filla de Barcelona que ja porta més de quaranta anys a les Alberes. Les ermitanes ens havien preparat un espai amb l'estufa de llenya encesa perquè poguéssim dinar còmodament. Vam acabar la nostra visita amb el rés de nona a l'església.

   Després d'haver vist el Canigó nevat des de l'autopista, vam arribar a Perpinyà, on ens esperava la germana Brigitte, ministra de la fraternitat franciscana seglar, que ens va guiar fins al monestir de les clarisses.

   Ens incorporàrem a l'assemblea normal tal com la fan ells: eucaristia a un quart de set, seguida per una pregària i el sopar compartit, i assemblea fins a les deu de la nit. Normalment comenten l'evangeli del diumenge, però aquest dia vam explicar-nos mútuament la vida de les respectives fraternitats.

   Vam tenir molta alegria de descobrir que algunes germanes de Perpinyà, especialment la Miquela i la Cristiana, parlaven un català força fluid, i que podíem cantar tots plegats el virolai. Ens despedírem comprometent-nos a continuar aquesta relació tot just començada, esperant que ara siguin els catalans del Nord els qui travessin els Pirineus.

  

[+] notícies