PRESENTACIÓ DEL DARRER LLIBRE D'EN RAMON PRAT I PONS (4-febrer-2008)

portada del llibre

PRESENTACIÓ DEL DARRER LLIBRE D'EN RAMON PRAT I PONS (4-febrer-2008)
   

El passat dia 4 de febrer, al la Sala Sant Jordi de la Facultat de Teologia de Catalunya es va presentar el darrer llibre de Ramon Prat i Pons.

   El títol és: La canya de pescar. Un camí per explorar el misteri de la vida publicat per Pagès editors (Lleida 2008).

   El  filòsof Josep M. Esquirol, autor del pròleg, va dir que és un llibre sobre la vida, no un llibre que explica la vida. La vida és un misteri i per això és inexplicable. Va voler destacar que en Ramon Prat planteja preguntes molt planeres però de grans qüestions i va acabar dient que és un llibre franc que no utilitza un llenguatge retòric ni vol adular al lector.
El teòleg Josep M. Rovira Belloso, a qui per cert està dedicat el llibre, va insistir en la idea que és un llibre de teologia pastoral, és a dir un pont entre la teologia acadèmica i la teologia planera de les preguntes de la gent.

   En Ramon Prat va explicar que aquesta publicació forma part d’una trilogia de llibres que ha escrit. El primer llibre, Rentar els peus, marca uns objectius, en el segon, El fil de la vida, assenyala unes opcions fonamentals i en aquest tercer ofereix un model per tal d’anar fent camí en la vida diària.
Va voler acabar amb una frase del poeta Jordi Pàmies:
“Només quan diem tu, respirem aire fresc” (del llibre de poemes Narcís i l’altre)

[+] notícies