"JESÚS APROXIMACIÓN HISTÓRICA" J.A.PAGOLA

J.A.Pagola

   El passat dia 19 de setembre, al saló d’actes dels jesuïtes de Roger de Llúria, vam tenir la sort d’escoltar a José Antonio Pagola presentant el seu llibre: Jesús, aAproximación histórica.

   Qui va ser Jesús? Després de tants segles, de tantes investigacions i acostaments realitzats des de diferents angles, aquesta pregunta encara segueix viva, ressonant en molts cors.
José Antonio Pagola. va explicar el per què del seu nou llibre, com ho ha fet, per a qui ho ha escrit i què ha suposat en la seva vida.

   Respondre a la pregunta de “qui és Jesús” no prové de la simple curiositat històrica o intel·lectual, sinó més aviat de la necessitat de saber qui està en l'origen de la nostra fe cristiana. José Antonio Pagola ha intentat aproximar-se amb el major rigor possible a la seva persona i el seu missatge, recollint les aportacions més importants d'aquells que s'han dedicat a la investigació històrica i teològica. No s’ha quedat només aquí, sinó que també ha intentat “captar” l'experiència que van viure els qui es van trobar amb Ell.

   Com ell mateix diu: és necessari “volver a Jesús”, recuperar la Bona Notícia que Ell va encendre en les vides dels qui el van tractar i no tancar-lo en conceptes o esquemes que van perdent força a mesura que va creixent l'experiència personal amb Ell. És necessari tornar a les arrels, a l'experiència primera que ho va desencadenar tot i alliberar-nos d'imatges “malaltes” sobre Ell que anem transmetent de generació en generació.

   “Es difícil acercarse a Él y no quedar atraído por su persona” per això, el mateix autor va explicar que de la pregunta inicial en 3º persona: qui era Jesús? amb la qual va iniciar el seu llibre, no li va quedar més remei que passar-se a la segona persona: qui ets Jesús? I entaular amb Ell un diàleg fet més de silenci i esglaiament que de paraula…

   Amb el seu llibre, vol fer arribar la Bona Nova de l'Evangeli sobretot als “últims”, els preferits de Jesús tant avui com llavors, als decebuts o allunyats de l'Església, els quals caminen perduts sense saber a quina porta cridar… perquè Jesús és CAMÍ, un camí que ens pertany a tots, que és patrimoni de la Humanitat sencera i no només d'uns “pocs”.

   Al concloure el seu llibre, va compartir amb nosaltres, que la seva vida no havia canviat d'una manera espectacular, però si ens va confessar que s'havia fet un poc “més compassiu”.
L’autor va voler deixar clar que Jesús no és una doctrina sublim que defensar, és una vida per a VIURE, un camí per CAMINAR i una VERITAT per a transmetre.
 Hem de tornar a néixer del seu Esperit!

[+] notícies