EN SUPORT DE Mn. Andreu Oliveras

COMUNICAT DE PREMSA

 

   Davant dels fets que han sortit a la premsa des del dia 3 de març de 2006 referent a una actuació suposadament incorrecta de Mn. Andreu Oliveras, capellà del Centre Penitenciari Model de Barcelona, la Delegació de Pastoral Social de l’Arquebisbat de Barcelona i el Secretariat de Pastoral Penitenciària (SEPAP), manifesten:

   1. Acreditem l’honorabilitat de Mn. Andreu Oliveras i reconeixem el treball que ve avalat per la tasca que realitza des de fa setze anys en diferents centres penitenciaris a favor de l’acompanyament i rehabilitació dels presos, per les accions i iniciatives que ha impulsat juntament amb els voluntaris per eradicar el consum de droga entre els presos.
Són molts els testimonis de professionals, presos i ex-presos que avalen aquestes afirmacions.

   2. Denunciem la forma esbiaixada i manipulada amb què s’ha difós la notícia en els mitjans de comunicació, fent judicis d’intenció sobre la tasca pastoral de Mn. Andreu Oliveras, posant en qüestió la feina desinteressada de molts voluntaris.

   3. La nostra voluntat és de continuar treballant en favor de la població reclusa en tot allò que pertany al nostre àmbit i demanem que així com nosaltres respectem la tasca dels responsables dels centres penitenciaris, que també es respecti i valori la tasca desinteressada dels capellans i voluntaris del SEPAP. Creiem que la col·laboració conjunta facilita el treball a favor de la rehabilitació dels presos.

   Barcelona, a 7 de març de 2006

Delegació de Pastoral Social de l’Arquebisbat de Barcelona

†††Secretariat de Pastoral Penitenciària de Barcelona (SEPAP).

 

[+] notícies