ANIVERSARI AL SANTUARI DE LA MARE DE DÉU DEL MONT (Juny 2006)

Web del Santuari

   El passat 24 de juny, festivitat de St. Joan Baptista, tingué lloc un acte en record de l’estada dels caputxins al Santuari de la Mare de Déu del Mont.

    Fou del 1949 al 1956 quan els frares es feren càrrec de la custòdia del Santuari, aleshores en total abandó. Molt aviat engegaren tot un seguit de tasques de restauració.

   Aquestes inclogueren, amb el dur treball dels mateixos frares, la construcció dels primers 1.500 metres de carretera, tot fent més accessible el camí a l’ermita per als fidels de la contrada que mantenien la devoció a aquesta Mare de Déu empordanesa.


   La celebració d’aquests 50 anys de la darrera estada dels caputxins al Santuari va estar emmarcada dins de la celebració anual que el Patronat del Santuari i els Amics de les Lletres Garrotxines dediquen al poeta Jacint Verdaguer.

    Els actes inclogueren música, un recital de poesia sobre Mossèn Cinto i una xerrada feta per fra Valentí Serra de Manresa, sobre Verdaguer i sobre la presència caputxina en el Santuari. Actes que acabaren amb una Eucaristia presidida pel bisbe emèrit de Girona, monsenyor Jaume Camprodon i amb la presència del Ministre Provincial del Caputxins de Catalunya i Balears, fra Jacint Duran, en una església plena a vessar mercès als amics del Santuari i a la romeria d’Olot que es feren presents per a donar caliu a la jornada.

    El president del Patronat dirigí també unes paraules d’agraïment per la presència caputxina en aquells anys que representà la represa del Santuari, de fet, abandonat feia temps, tot descobrint una placa de terracotta amb la imatge de Sant Francesc. Aquestes paraules foren contestades també amb agraïment per fra Jacint Duran.

    Tot plegat, una bona jornada de comunió fraterna que acabà amb un dinar de germanor.

[+] notícies
Web del Santuari