La Nit de les Religions a Pompeia

El passat dissabte 17 de setembre al vespre, el santuari de la Mare de Déu de Pompeia obrí les seves portes per acollir els participants de “La nit de les Religions”, organitzada per AUDIR (Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós). Aquesta iniciativa, que va néixer fa quatre anys a la ciutat de Berlín (Alemanya), consisteix en una jornada de portes obertes a centres de culte vinculats a diferents tradicions religioses o espirituals. Enguany s’ha portat a terme per primer cop a la nostra ciutat de Barcelona. Els interessats van poder conèixer alguns dels 24 centres de tradició cristiana, jueva, islàmica, budista, hinduista, etc.

A Pompeia es va oferir un programa molt complert: la celebració solemne de l’Eucaristia amb orgue; una visita guiada per l’església, la cripta i el claustre; un berenar; una conferència sobre “l’Espiritualitat de sant Francesc i de santa Clara”; i una pregària contemplativa a l’estil de Taizé. Hi van assistir als diversos actes entre 30 i 40 persones.

Valorem de manera molt positiva aquesta iniciativa i encoratgem els organitzadors a continuar amb aquesta tasca d’acostar les diferents religions a la ciutadania.