BOOKCROSSING i POMPEIA (2006)

   A partir d’ara Pompeia-Grups serà un punt d’alliberació oficial de bookcrossing… Però…

   Què és BookCrossing?
Bookcrossing va néixer a Estats Units de la mà d'un informàtic, Ron Hornbaker, i és un moviment que pretén convertir el món en una gran biblioteca. La idea va sorgir després de veure que a Internet hi havia pàgines dedicades a seguir tota mena d'objectes (bitllets, cameres fotogràfiques, etc.) i va pensar a fer el mateix però amb llibres i així va néixer el projecte Bookcrossing.

   Les tres R de BookCrossing:
Read: Llegeix.
Register: Registra.
Release: Allibera.

   Com funciona?
   És necessari registrar-se a la pàgina de bookcrossing:
            www.bookcrossing.com  (pàgina oficial)
            www.bookcrossing-spain.com  (informació en castellà)

BOOKCROSSING i POMPEIA (2006)

   Es pot fer de manera gratuïta i completament anònima. A continuació s’han de registrar els llibres que es vulguin compartir. La web proporciona per a cada llibre un número d’identificació (BCID) que permet que quan algú trobi el llibre ho pugui comunicar a través de la web. I finalment, s’alliberen els llibres!

   I què vol dir alliberar? Doncs alliberar un llibre és deixar-lo a qualsevol lloc per a que algú el trobi i el pugui llegir. I es pot alliberar a qualsevol lloc: en un banc de la plaça, en una cabina de telèfon, en un caixer, en un restaurant… i en un punt d’alliberació oficial!

   La gent pot reconèixer que es tracta d’un llibre pertanyent a aquesta comunitat gràcies a unes etiquetes que s’han d’enganxar al llibre. A la web en podeu trobar unes quantes en anglès, i aquí us en proporcionem unes en català.

BOOKCROSSING i POMPEIA (2006)
Etiqueta exterior d'un llibre lliure

Què és un punt d’alliberació oficial?
Simplement és un altre lloc on alliberar els llibres amb la diferencia de que es tracta d’un lloc habilitat. És a dir: hi haurà informació de què és bookcrossing, una gran quantitat de llibres i a més estaran a resguard del mal temps.

   Així doncs, ara que ja sabeu què és bookcrossing i què és un punt d’alliberació oficial... Ja podeu dur els vostres llibres!

BOOKCROSSING i POMPEIA (2006)
Etiqueta interior d'un llibre lliure

   Atenció! Hi ha qui dóna puntualment grans quantitats de llibres però no està disposat a perdre el temps (no gaire) que suposa registrar els llibres a la web de bookcrossing... Així que si aquest és el vostre cas deixeu els vostres llibres a secretaria i algú els registrarà per vosaltres en nom de Pompeia-Grups! Podeu veure quins llibres s’han registrat en nom de Pompeia-Grups a www.PompeiaGrups.bookcrossing.com

   Bona lectura!

Descargar Adobe Reader
 

Anar a Pompeia