ASSEMBLEA DE LAICS DELS CAPUTXINS Crònica de la trobada (gener 2005)

   Els dies 7 i 8 de gener ens aplegàvem a Pompeia una bona colla de membres de les nostres comunitats cristianes de l’Ajuda, Manresa, Les Borges, Sarrià, Arenys, Pompeia, Tarragona..., per compartir i reflexionar sobre la nostra experiència cristiana en el moment present. La idea era aplegar-se per conèixer-nos millor, dialogar i compartir la riquesa que portem a dins.

   Al matí, sis testimonis de diferents fraternitats compartiren amb nosaltres com viuen la seva fe cristiana en la quotidianitat. Ens deixaren un boníssim sabor de boca en constatar quanta varietat i quanta riquesa amagada hi ha en els nostres grups. Abans, en Jacint Duran, provincial dels frares caputxins, ens va obsequiar amb una xerrada que, des del realisme del moment present, proposava el que li sembla essencial de prioritzar de cara al futur.

   A la tarda sentírem diverses experiències de grup. En Manel d’Arenys ens explicà com funcionen des de fa 15 anys les petites comunitats dels Grups de Diàleg i Pregària. En Jordi i la Dolors de Manresa ens contaren el Projecte de Centre de dia d’atenció als avis que han iniciat fa poc a la 2ª i 3ª planta del nostre convent a la capital del Bages.

   Els de Sarrià compartiren amb nosaltres com fan el seu voluntariat a la presó i com funciona “La Caseta” de Sarrià on acullen nois que estan de permís o que acaben de sortir-ne. I el grup de terciaris de l’Ajuda ens contaren com fan la seva tasca d’acompanyament i visites als ancians pobres del barri.

   El divendres a la tarda en Jordi Giró, que ha viscut un any al Marroc amb la seva família, ens contà la seva experiència, i com viuen allí els cristians, des de la seva minoritat, la seva fe i la relació amb el món musulmà.

   Per acabar, els terciaris de l’Ajuda i Manresa ens van fer una projecció de fotografies de la peregrinació a Assís que celebraren a l’estiu. I en Miquel i en Lluís, tècnics d’Alfanet 87, ens presentaren la pàgina web dels caputxins.

   En resum, una Trobada molt refrescant i engrescadora on descobrírem de nou que quan ajuntem les nostres petites llums, s’hi fa una gran lluminària i hi veiem amb més claredat.

   Els testimoniatges i les ponències d’en Cinto Duran i d’en Joan Giró sortiran publicades en els pròxims números de la revista RECERCA.

ASSEMBLEA DE LAICS DELS CAPUTXINS
ASSEMBLEA DE LAICS DELS CAPUTXINS
ASSEMBLEA DE LAICS DELS CAPUTXINS
ASSEMBLEA DE LAICS DELS CAPUTXINS
ASSEMBLEA DE LAICS DELS CAPUTXINS
ASSEMBLEA DE LAICS DELS CAPUTXINS
ASSEMBLEA DE LAICS DELS CAPUTXINS
ASSEMBLEA DE LAICS DELS CAPUTXINS