ORDENACIÓ DE DIACA DE FRA JOSEP TURULL 2008 - Caputxins de Mallorca
Tornar a la notícia
Ressenya
"Al vostre servei"

   El dia 3 d’octubre, vigília de sant Francesc, l’església conventual de Palma de Mallorca es va vestir de festa per l’ordenació diaconal de fra Josep Turull, el qual fa temps que havia acabat els estudis de teologia, i posteriorment s’ha dedicat sobretot a la pastoral de malalts. La seva ordenació diaconal i, després, ajudant Déu, la presbiteral, li facilitarà aquest servei. A la celebració, presidida pel bisbe de Mallorca, i concelebrada per bastants sacerdots, tant religiosos com diocesans, hi assistí un bon estol de fidels que es mouen entorn de la comunitat. Resultà molt participada en les lectures i en el cant. A més dels germans de la fraternitat, s’hi feren presents des de Catalunya fra Jacint Duran, ministre provincial, i fra Mateu Sanclimens. Heus aquí els seus sentiments en aquesta nova etapa:

   En el camí de vida religiosa dins l'orde de framenors caputxins, m'ha arribat el moment de fer un pas més. Ara rebo el diaconat en el camí que m'ha de portar al presbiterat.  D'aquesta manera podré servir millor els meus germans caputxins i tots els qui us apropeu als nostres convents i llocs on estem el caputxins. De manera molt especial quedo al servei de l'Església de Jesucrist.
Al rebre el ministeri de diaca estic més compromès en els diferents serveis, o sigui que em podeu exigir més. I jo hi hauré de respondre per amor a Jesús, i també en nom d'Ell. Faré Jesucrist més proper a vosaltres, en les noves funcions que exerciré; podeu demanar-me els sagraments de l'Església i també podeu demanar-me que us ajudi en el que necessiteu, perquè sóc servent vostre.

   La finalitat d'aquest ministeri, a més de ser útil per als altres, encara que moltes vegades us sigui un servent inútil, és la de conformar-me més a Jesucrist, tenir-lo més a prop meu i apropar-lo a vosaltres; de fer més Església. Es tracta de completar el meu estat de batejat, per estimar més el Pare Creador, per conformar-me a la manera de fer del Fill, per sentir-me més ple de l'Esperit del Salvador, estant més proper a vosaltres i a les vostres necessitats materials i espirituals. Déu vulgui que me'n surti bé, amb l'ajuda de la Mare de Déu i la de sant Francesc i tots els sants.

   Fra Josep Turull,caputxí.


 
 
Fraternitat de Palma de Mallorca
Ressenya
"Al vostre servei"