TRASPÀS DE FRA IGNASI DE MANRESA 14-11-10
     El diumenge 14 de novembre, a la matinada, ha mort a Costa Rica, fra Ignasi de Manresa. Fra Miquel Ijurco, guardià de la seva fraternitat, ho ha comunicat així:

   "Con gran dolor humano y fraternal, pero con con la esperanza que nos da la FE, de que morimos para nacer a otra vida mejor, les comunico que el entrañable NACHO nos ha dejado esta madrugada a las 2.30 am.

fra Ignasi de Manresa
Fra Miquel Ijurco

     Se sintió mal hacia las 10.00pm del sábado y le llevé al hospital , donde le atendieron con gran dedicación hasta que recibió de mi mano los Santos Oleos, y casi de inmediato, como si estuviera esperándome que volviera con los Santos Oleos, murió en PAZ.

   Que Dios le premie toda su dedicación al Ministerio sacerdotal, y nos de paz y consuelo a todos los que lamentamos su partida."

   Fra Ignasi (de nom civil Amadeu Daban) havia nascut a Manresa l'any 1927, i ingressà a l'orde dels caputxins el setembre de 1944 amb la voluntat clara d'esdevenir missioner i fou, en el seu temps d'estudiant, entrenador de l'equip de futbol "Sant Francesc" a Sarrià. Ordenat prevere, després d'uns anys a l'Amazònia colombiana, ha transcorregut la major part de la seva vida a Costa Rica, encarregant-se durant molt de temps de l'església de Las Ánimas, de la ciutat de San José, i després de la parròquia de Taras, amb un territori molt extens, on ell va edificar diverses capelles filials. Ha transcorregut els darrers anys a la Residència Montserrat, prop de la ciutat de Cartago, des d'on ha continuat exercint el ministeri sacerdotal amb vitalitat i il·lusió fins al final.