NOTICIES DES DE COSTARICA - Agost 2005
AL SERVEI DE L'ESPERANÇA

Caputxins Costarica
Seu de l'Hogar Ntra Sra de la Esperanza

   Fra Antoni Lesera, nascut a Sant Sadurní d’Anoia, resideix i treballa des de fa molts anys a la ciutat “tica” (és a dir, costa-riquenya) de Cartago. Segons explica ell mateix, va començar a conèixer malalts de SIDA a partir d’una experiència amb un aspirant a frare que patia aquesta malaltia i es trobava en una situació d’abandó gairebé total. A través d’aquest cas, fra Antoni es va anar implicant cada vegada més en l’atenció a aquestes persones que sovint provenien de móns i ambients que per a ell fins aleshores resultaven molt llunyans. 

  Aquesta preocupació el va portar a connectar amb altres persones de la ciutat amb les quals ha promogut l’associació “Servicio Solidario y Misionero Unidos en la Esperanza”, dedicada a ajudar tant en els aspectes materials com espirituals els qui veuen agreujada la seva malaltia per la soledat i l’abandó. Un dels fruits d’aquesta associació és el “Hogar Nuestra Señora de la Esperanza”, que té capacitat per una trentena d’acollits.

Caputxins Costarica
fra Antoni Lesera

   Fra Antoni té el càrrec d’Assistent Espiritual de l’associació. Aquesta seva missió el porta a tenir tracte continu no sols amb els malalts, sinó també amb les seves famílies, que sovint tenen moltes dificultats per a acceptar aquesta situació. En aquesta feina li són una bona ajuda també els seus coneixements de psicologia.

   L’associació ha comptat des del principi amb l’impuls i el recolzament efectiu dels caputxins tant de la Viceprovíncia de Nicaragua-Costa Rica-Panamà com de la Província de Catalunya a través del SSIM.

   L’associació fa honor al seu nom i ha aconseguit portar esperança a moltes persones, ja sigui amb l’acolliment, ja sigui reintegrant-los a les seves famílies i al món del treball, ja sigui, en algunes ocasions, acompanyant-los a deixar aquest món en pau i amb dignitat.

Caputxins Costarica
Caputxins Costarica
Diferents vistes del “Hogar Nuestra Señora de la Esperanza”
Caputxins Costarica
En aquest mural es van apuntant els noms de tots qui han anat passant per la llar. Quan algun mor, els mateixos interns posen una creu al costat del seu nom.
Caputxins Costarica
Fra Antoni Lesera en un bateig dels interns
Caputxins Costarica
Col.laboradores de l'Hogar