NOTÍCIA DES DE COSTA RICA - Agost 2005
75 ANYS DE FRARE

  Fra Eduard i fra Gil, que estan fent una experiència missionera en terres de centreamèrica, ens han fet arribar aquesta notícia. 

   El dilluns 1 d’agost, al convent de Sant Francesc de Cartago (Costa Rica), se celebrava una efemèride poc habitual: les noces de diamant de vida religiosa d’un frare. El seu nom complert de frare és Gabriel de la Dolorosa de San José de Costa Rica, però entre els frares és conegut com a Gabrielito. Com el seu nom de frare indica, va néixer a la ciutat de San José, en el ja llunyà 1908. En aquell temps, a Amèrica Central els caputxins encara no tenien cases de formació per a acollir novicis.

75 ANYS DE FRARE
Fra Gabrielito

Els convents de Costa Rica i Nicaragua pertanyien a la nostra Província de Catalunya. Per això el nostre Gabrielito va fer els seus primers passos en la vida religiosa al convent de Manresa, on en aquell moment hi havia el noviciat. Allà va professar l’any 1930, ara fa exactament setanta-cinc anys.

Actualment ell es pot considerar el frare més antic tant de la Província de Catalunya com de la Viceprovíncia de Costa Rica-Nicaragua-Panamá. En el dinar de la celebració fou acompanyat per una colla de frares, entre els quals hi havia uns quants catalans que viuen i treballen a Costa Rica des de fa molts anys: fra Miquel Ijurco, actualment viceprovincial, fra Antoni Lessera, fra Ignasi Daban i fra Antoni Solé. També els van acompanyar fra Gil Parés i fra Eduard Rey, que estan passant un parell de mesos en aquella banda de l’oceà.

   Ens afegim a la seva acció de gràcies per tots els dons rebuts de Déu en aquest temps. Moltes felicitats, fra Gabriel, per aquests primers setanta-cinc!

75 ANYS DE FRARE
75 ANYS DE FRARE
D’esquerra a dreta: fra Miquel Ijurco, fra Gabriel, fra Ignasi Daban, fra Antoni Lessera, fra Norberto Coto (guardià de Cartago) i fra Javier Martín Brenes
D’esquerra a dreta, fra Marvin Fernández, fra Franco Miguel Brenes, fra Mauricio Romero, fra José Benigno Varela i fra Eduard Rey