PASTORAL DE LA SALUT - ARENYS DE MAR
Arenys de Mar
Reunió febrer 2005
PASTORAL DE LA SALUT - ARENYS DE MAR

    L’any 1986 sinicià a partir del projecte del curs de la Fraternitat Franciscna Seglar, del Convent de Caputxins. Vàrem comunicar el nostre projecte a Mn. Martí Amagat, rector de la Parròquia, que el va acollir molt bé i ens va donar tota classe de facilitats.

    Ens reuníem cada mes amb el nostre Consiliari, en aquell moment fra Cinto Duran, i sempre amb el pensament de què es podia fer més. Per aquell mateix temps 1986, es crearen els Grups de Diàleg i Pregària, i vàrem pensar, quan ja feia un temps que s’havia creat la Pastoral de la Salut, que seria bo que també en els Centres geriàtrics s’hi pogués anar fer aquests Grups. Consultats els diferents responsables de cada Centre o Residència, tots hi vàren estar d’acord, i ho vàrem portar a terme. Anem a les set Residències d’Arenys, a més de la de Sant Martí d’Arenys de Munt, la del Pla d’En Boet de Mataró, i Sant Roc de Canet de Mar. A totes s’hi ha anat anant cada mes, s’hi exposa un tema, s’aprofundeix, ells també hi participen, i acabem fent pregàries, i resant tots junts el Parenostre. Intentem que se sentin acollits i formant part de la nostra comunitat cristiana. Es treballa molt la convivència entre ells.

     El fet de conèixer-los i fer-hi contacte, va propiciar que intentéssim reunir tots els Centres en un dia determinat, i així es va començar a celebrar-se el “DIA DEL MALALT” d’acord amb la Pastoral de la Salut de la diòcesi de Girona, el dia 12 de maig de 1991.

     Una de les coses importants a remarcar en aquesta diada, és la col.laboració que rebem de totes les institucions del poble: Càritas, Creu Roja, Protecció Civil, Ràdio Arenys que transmet l’Eucaristia i tota la celebració, la Coral, els joves voluntaris i molts cotxes particulars que es presten per traslladar-los.

     En l’actualitat continuem reunint-nos cada mes amb el nostre consiliari, ara fra Josep Turull. Comentem les incidències o les necessitats, i aprofundim en la formació que cada curs ens proporciona la mateixa PASTORAL DE LA SALUD, de Girona.

     Mantenim una relació molt cordial amb els Serveis Socials de l’Ajuntament per prestar-nos ajuda i col.laboració mútua.

     Participem en les trobades anuals de la PASTORAL DE LA SALUT, tan diocesana, a Banyoles, com interdiocesana a Sant Cugat del Vallès. Són trobades de tot un dia, que essencialment són formatives, i de relació amb els altres grups de Pastoral de la Salut de les diverses Parròquies que s’hi fan presents. El el Sr.Bisbe les presideix sempre i compartim amb ell la diada i l’Eucatistia de comiat.

 
Ens reunim el 3r diumenge de cada mes a 2/4 de 6 de la tarda al Convent dels caputxins, i després participem a l'éucaristia de 2/4 de 8.

Reflexionem sobre el llibret "Més a prop dels qui estan lluny. Fer costat als qui sofreixen" que ens ha proposat la Pastoral de la Salut de diòcesi de Girona.
   
Arenys de Mar
Reunió febrer 2005