CURSET D'ESTUDIANTS DE LA CIC A ARENYS DE MAR (agost 04)

    Del 2 al 8 d’agost ens vàrem aplegar amb els postnovicis de la CIC a Arenys de Mar per celebrar el curset d’estiu, com cada any. Vingueren en Víctor de Castella, l’Antonio i en Miguel Angel de Valencia, i en Raúl i l’Antonio d’Andalusia, que junt amb els nostres, Toni, Joan, Vicens, Francesc i Jesús constituïren la comunitat cursetística . Els portuguesos, enguany no pogueren venir.

     Han estat uns dies molt bonics de convivència, reflexió, visites... El tema d’enguany, en ocasió del 750 aniversari de la mort de santa Clara, era “La Minoritat en Santa Clara”. Ens el va presentar la Teresa Pujals, clarissa del monestir de Reus, que ens va ajudar a submergir-nos, de forma senzilla y profunda, en el context històric, l’Espiritualitat, la Regla, el Testament, les Cartes de Clara...

CURSET D'ESTUDIANTS DE LA CIC A ARENYS DE MAR (agost 04)
     A les tardes vàrem fer activitats diverses per dialogar sobre temes que havíem apuntat al llarg del curs. Per parlar de la nostra experiència religiosa, vàrem cridar a l’Àngel, monjo de Montserrat i a l’Anna carmelita descalça de Mataró que junt amb el nostre Víctor, caputxí, ens explicaren el seu itinerari vocacional i com vivien actualment la seva experiència cristiana. Per tractar el tema del nostre atansament als marginats i als immigrants vàrem fer una visita a Pompeia on, després d’un recorregut pel convent guiats per fra Josep Maria, l’Alex ens va presentar el SSIM i les seves activitats missioneres a Sudamèrica i d’Acció Social a Barcelona, Manresa i Mallorca. Després fra Gil ens va explicar la seva experiència a l’Amazonas i la feina que fan a través de Catazonia. A casa, als vespres, després de sopar, els qui volien baixaven a passar una estona amb els nostres acollits a Ca la Maria.
   
    Per reflexionar sobre el tema de la convivència intergeneracional pujarem a les Benetes de Montserrat on vàrem tenir un intercanvi molt interessant amb les germanes més joves i l’abadessa. Ens convidaren a berenar amb coca de Monistrol, boníssima, i per acabar resarem vespres amb la comunitat.
A mitja setmana férem una excursió a Girona, on visitàrem el Call Jueu, el Museu Diocesà, el nostre antic convent, els Banys Àrabs, la Catedral... El temps aquell dia es va portar molt bé, regalant-nos una jornada mig ennuvolada en la que no va fer gens de calor.
  


    El divendres pujàrem a Sant Martí de Montnegre a fer un dia de recés, dedicant tot el matí a pregar en silenci i a la tarda celebrant una oració a l’Església amb cants repetitius i textos de Francesc i Clara.

     El dissabte tocava visitar Barcelona. Al matí a la Sagrada Família, al migdia dinàrem al convent de l’Ajuda magníficament acollits pels frares, i a la tarda en Josep Mª i l’Albert ens feren de guies pel Barri Gòtic: Santa Maria del Pi, Sant Just i Pastor, el Temple d’August, la Catedral, la plaça del Rei, Santa Maria del Mar...Aquell dia el temps no es va recordar de nosaltres i féu una calor sufocant que va fer que, com mai, desitgéssim d’arribar de nou a casa.

     La litúrgia d’aquests dies, molt cuidada i preparada, ens oferí, a part del goig de pregar plegats, l’ocasió de fruir dels matisos de significat que dona fer-ho en dues llengües.
En resum, uns dies de molta companyonia, diàleg, reflexió, riure, i de convivència animada i compartida amb tota la fraternitat d’Arenys.

Arenys de Mar
Vida Franciscana