L'Ajuda: FESTA DE SANT FRANCESC

L'Ajuda: FESTA DE SANT FRANCESC

   Festa del Pare Sant Francesc l’amic de Jesús

   El dijous 4 d’octubre passat, amb una pluja important que va impedir a molt amics de Francesc desplaçar-se, viàrem celebrar a la fraternitat de l’Ajuda el traspàs del Pare Francesc i la Eucaristia d’acció de gràcies i també de compromís com a comunitat de creients.

   La meditació serena dels últims moments de Francesc en el món i els cants que encertadament van escollir la Margarita  i el Marc, a estones acompanyats amb els acords de la guitarra, de la delicada interpretació a l’òrgan de fra Josep i també del sentit cant de la Lourdes acompanyada instrumentalment per l’Ignasi, ens va permetre gaudir amb molta més intensitat de tots els magnífics moments que, en paraules d’en Josep Maria, podria allargar-se sinó fos per les obligacions de l’endemà.

   Un dels moments àlgids de la celebració va ser quan el pare Enric va parlar del Pare Francesc a la llum de la Paraula pròpia del dia.

L'Ajuda: FESTA DE SANT FRANCESC

   Va començar dient que “aquesta trobada ens omple de joia a tots”. També va fer referència  a la universalitat del franciscanisme. El tret que va destacar més, va ser l’humanisme  i el va considerar com un dels seus precursors. Ens va dir, “Francesc és revelador de noves estructures”. Francesc esdevé  un revolucionari i genera un recel en l’església  perquè aquesta  es troba davant d’un moviment renovador. El franciscanisme implica moviment dia rere dia, neixen moltes branques i el nucli de totes és la comunitat, que no resulta gens fàcil per en Francesc, i que, segons va comentar a Fra Lleó, moltes vegades va tenir temptacions de deixar-ho estar. Finalment, ens va convidar a demanar a tots que, malgrat les dificultats, l’humanisme de Francesc s’estengui a totes les comunitats franciscanes.

   Per acabar aquesta intensa trobada, un bell cant franciscà i  una estona per compartir les activitats dutes a terme durant l’estiu que tot just acaba de finalitzar  i que l’esperit de Francesc ens acompanyi sempre!

L'Ajuda: FESTA DE SANT FRANCESC
L'Ajuda: FESTA DE SANT FRANCESC