Festa de la Mare de Déu de l’Ajuda

El dia 2 de febrer es va celebrar la festa de la Mare de Déu de l’Ajuda, al nostre Santuari del carrer sant Pere Més Baix de Barcelona. Al llarg de tot el dia va passar molta gent a venerar la Mare de Déu i a recordar temps passats en el Santuari. A les dotze es va celebrar una pregària a la Mare de Déu i al migdia un dinar de festa compartit amb els voluntaris que ajuden a la pastoral dels pobres i la catequesi. Al vespre, la Missa Solemne amb la benedicció de les Candeles i una litúrgia amb molta participació en els cants.

Fra Mateu Sanclimens, guardià de la comunitat, durant la seva homilia, remarcà la condició de pobresa de la família de Natzaret, així com de Simeó i la profetessa Anna però, al mateix temps, la seva riquesa en l’esperança i l’amor. Assenyalà com Maria porta Jesús als braços i donant-li a Simeó ens l’ofereix a nosaltres. “Tant de bo el reconeguem com a llum del nostre món. Tant de bo que jo el reconegui com a llum de la meva vida”.

I acabà amb la següent pregària, inspirada en part, en una del Cardenal Newman:

“Oh, Mare! Dintre aquest món nostre, tan emboirat, necessitem una llum que ens il·lumini i una força que ens sostingui. Vós ho sabeu: Aquesta llum és Jesucrist, aquesta força ens vindrà de l’Esperit Sant. Feu-nos costat, Mare, en totes les circumstàncies de la vida. Necessitem el do de la perseverança! Mare! Vull morir com desitjo viure: en la fe, en l’Església, en el servei de Déu i del proïsme. Ajudeu-nos a tots, Mare! Amén!”