Comentari a l’obra de teatre

“Pobrecito. Francisco de Asís” és l’obra teatral escrita per Mariano Moro que aquest mes està de gira per l’estat espanyol. Dissabte 3 de març van representar-la al Casal Joventut Seràfica, d’Arenys de Mar, dintre de la celebració del quart centenari de la presència dels Caputxins a la vila, i diumenge 4 a la cripta de l’Església de Pompeia, organitzat per la Família Franciscana de Catalunya.

L’obra explica, en llenguatge actual, la vida de sant Francesc d’Assís, des de la seva conversió fins a la seva mort. Escenes com l’empresonament de Francesc per part del seu pare, l’audiència amb el Papa, la trobada amb el leprós, la celebració del Nadal a Greccio, la visita al soldà, la predicació als ocells, la veritable alegria, l’estigmatització, el Càntic de les Criatures…, ens apropen a la vida i l’espiritualitat d’aquest sant tan estimat.

Durant una hora i mitja, els dos actors, Patricio Paz i José Toccalino amb una senzilla escenografia, saben mantenir l’atenció dels espectadors i, de manera interactiva, fer-los participar en algunes escenes.

Una obra amb molts tocs d’humor i plena d’emoció, que continua el seu recorregut per altres punts de la geografia com León, Burgos, Sevilla, Múrcia o València. Us mostrem algunes fotografies.