plantilla
XXXVI CAPÍTOL PROVINCIAL (18 de juny de 2.008)

TERCERA JORNADA DEL CAPÍTOL

   Com cada dia, hem començat amb la pregària de Laudes. Avui ha estat un dia molt especial perquè ens ha visitat un grup de frares de Sardenya, encapçalats pel seu Ministre Provincial, fra Salvatore Murgia.

   El moderador ha presentat el tema d’avui, per a nosaltres especialment significatiu: la Solidaritat de personal, en aquest cas l’experiència de comunió fraterna que estem començant entre la Província Caputxina de Sardenya i la de Catalunya i Balears.

   Fra Salvatore, ens llegeix l’informe que sobre aquest assumpte va enviar al Ministre General, fra Mauro Jöhri, un temps enrere.

   Ha emprat una imatge molt gràfica i franciscana: Som dos pobres que es donen la mà. Després, aquest informe s’ha treballat en els cinc grups. Més tard, en la posada en comú, s’ha dit que en aquest camí de compartir constatem com el Senyor ens va acompanyant pas a pas. Han estat molt cordials i interessants les aportacions, tant la del Ministre Provincial de Sardenya, com dels restants frares que l’acompanyaven (fra Tarsicio, fra Cristoforo i fra Eugenio). El president del Capítol, fra Carlos A. Novoa, ha remarcat que estem realitzant una experiència fins ara inèdita en l’Orde.
A continuació, el bisbe de Vic, Romà Casanova, ha presidit l’Eucaristia del dia i ens ha acompanyat en el dinar.

   Amb el rés de Nona hem començant la sessió de la tarda, aquest cop dedicada a l’aportació de l’Orde Franciscà Seglar, del Consell de Laics (format per representants de les nostres comunitats cristianes), del Servei Solidari i Missioner dels Caputxins de Catalunya i Balears (SSIM) i del Col·legi Mare de Déu de Montserrat (Borges Blanques).

   Els informes han estat presentats per Carles Llompart, Viceministre de l’OFS; Montse Andreu, portantveu del Consell de Laics, Eider Gutiérrez, en nom del SSIM i fra Gil Parés, que el llegí en nom d’Hortènsia Mónico, Directora del Col·legi Mare de Déu de Montserrat.
La segona part de la tarda ha estat dedicada a un primer sondeig sobre les eleccions que, si Déu vol, durem a terme demà.

   Després de la pregària de Vespres i del sopar, encara ens ha quedat temps per veure la primera part de la darrera pel·lícula sobre Sant Francesc i Santa Clara, produïda per la RAI1.

 

  1617181920