plantilla
XXXVI CAPÍTOL PROVINCIAL (16 de juny de 2.008)

PRIMERA JORNADA DEL CAPÍTOL

   Avui, dilluns 16 de juny, ha començat el nostre Capítol. A les 11 del matí ens trobàvem frares provinents de tots els convents de Catalunya i Balears, per a la celebració eucarística inicial que ha estat presidida, en un perfecte català, pel Delegat del Ministre General fra Carlos A. Novoa, de nacionalitat argentina, acompanyat del Ministre Provincial fra Jacint Duran i del Vicari Provincial fra Enric Castells.

   A continuació, i ja a l’Aula Capitular, el Secretari Provincial fra Pere Cardona, ha llegit les lletres convocatòries i d’autorització del Ministre General fra Mauro Jöhri. Tot seguit s’ha passat a l’elecció dels escrutadors, essent elegits fra Josep Turull i fra Francesc Miquel Sánchez; l’elecció de Secretari del Capítol, que ha recaigut en fra Eduard Rey i, finalment, la de moderadors: fra Joan Botam i fra Enric Cortès.

   A la sessió de la tarda, després de recitada l’Hora Menor, el President del Capítol donà la benvinguda a fra Miguel Ijurco, viceprovincial de Centro América del Sur (Panamà, Costa Rica i Nicaràgua), en representació del caputxins catalans que treballen en terres americanes, així com a fra Jesús Romero (profés temporal) i Juan Felipe Ramírez (postulant).

   El Ministre Provincial ha presentat l’informe del trienni. Després de contextuar-nos en l’ambient polític, social i eclesial en què ens trobem inserits, passa a concretar el moment actual de la Província començant pels germans, fent un record especial als que ens han deixat en aquest trienni passat. Ha continuat amb la relació del treball fet per les comissions provincials i ha presentat les darreres publicacions dels nostres frares.

   En la pregària conclusiva del dia i en el sopar hem comptat amb la companyia de l’abbouna Assiah (monjo de l’Església Copta d’Egipte i molt vinculat a les nostres fraternitats), un toc ecumènic.

  1617181920