Acte de presentació: “Caputxins 400 anys a Arenys”

La llibreria Claret acollí aquest dilluns 19 de desembre la presentació del documental “Caputxins, 400 anys a Arenys”, produït per Animaset.

Per començar l’acte, el claretià Màxim Muñoz, president de la Unió de Religiosos de Catalunya, donà la benvinguda a tots els assistents i felicità la iniciativa del documental com a eina per a donar a conèixer l’estil de vida dels frares caputxins.

Després del visionat del reportatge, fra Eduard Rey, provincial dels Caputxins de Catalunya i el senyor Jordi Roigé, director del documental, intercanviaren les seves experiències en ocasió del rodatge.

Els dos coincidiren en recordar de manera especial fra Vicenç Ollés, un dels frares del convent d’Arenys que surt a l’audiovisual, que tingué una gran dedicació als pobres i que morí aquest passat mes d’agost.

El senyor Jordi Roigé agraí l’oportunitat de viure cinc dies al convent d’Arenys, per tal de gravar els frares i la comunitat cristiana en el seu fer quotidià. Aquells dies constatà com són d’estimats els frares a la vila d’Arenys.

Fra Eduard Rey, compartí com l’equip de gravació d’Animaset va saber situar-se molt bé dintre del convent, de manera discreta, fet que facilità a la comunitat de sentir-se còmode durant els dies de rodatge. Explicà que en trenta minuts queden molt ben reflectides les diverses dimensions de la casa d’Arenys: noviciat, vida pastoral, servei als pobres… Indicà que quan es va pensar en el documental, es veia clar que no es tractava de fer només la història del convent, sinó que fos un retrat de la vida actual que hi ha dins la casa, i d’explicar els nuclis de l’espiritualitat de sant Francesc. “Avui el repte està en posar el transcendent al centre”, destacà fra Eduard, assenyalant que en el nucli de la vida religiosa hi ha la relació amb Déu. L’equip de gravació va entendre aquest missatge i el va saber transmetre. “La bellesa del documental radica en la senzillesa que vol tenir”, indicà.

Després de les intervencions s’obrí el col·loqui entre els assistents, que tingueren l’oportunitat de preguntar sobre la vida caputxina i el documental.