2 de setembre: Beat Apol·linar de Posat, caputxí i màrtir

Beat Apol·linar de Posat, caputxí i màrtir

Fra Apol·linar (de família Jean-Jacques Morel) nasqué a Posat, prop de Friburg (Suïssa), el 12 de juny de 1709. Als 23 anys, vestí l’hàbit dels framenors caputxins. Ordenat de sacerdot, es donà a l’apostolat en missions populars i també fou professor de teologia. El 1792 era a París, a punt d’anar de missioner a Síria, quan fou arrestat com a refactari a la Constitució de la Revolució Francesa. Fou assassinat juntament amb Joan-Francesc Burté, dels framenors conventuals, i Severí Girault, del terç orde regular.
image001

Feu, Senyor, que estimem amb pietat filial la vostra Església, per la defensa de la qual el beat Apol·linar, sostingut amb el do de la fortalesa, va lluitar fins a la mort. Per Crist Senyor nostre. Amén.