11 de setembre: Beat Bonaventura Gran, franciscà

Beat Bonaventura Gran, franciscà

Fra Bonaventura (de família, Miquel-Baptista Gran) nasqué a Riudoms (Tarragona), el 1620. Fou un pagès honrat i pietós. Per complaure el seu pare, prengué muller, però ambdós guardaren virginitat. Quan al cap de setze mesos enviudà, vestí l’hàbit dels framenors, al convent d’Escornalbou. Portat per la voluntat de Déu, anà a Roma, on fundà l’obra dels convents de recés. Per humilitat, refusà el sacerdoci que li fou ofert. Venerat pel poble romà, particularment pels papes, morí al convent del Palatí, el dia 11 de setembre de 1684. Fou beatificat per sant pius X.

image002

O Déu, vós concedíreu al beat Bonaventura Gran la perseverança a imitar Crist pobre i humil; feu, per la seva intercessió, que caminant en la nostra vocació amb fidelitat arribem a aquella perfecció que ens proposàreu en la persona del vostre Fill únic, que viu i regna pels segles dels segles. Amén.